Türkmenistan’da Ticaret Bilgi Portalı faaliyete geçirildi

Türkmenistan’da Ticaret Bilgi Portalı faaliyete geçirildi

Türkmenistan Ticaret Kompleksi Fuarı kapsamında, salı günü Ticaret Bilgi Portalı faaliyete geçirildi. İlgili haber, Türkmenistan basını tarafından servis edildi.

Portalın devreye alınması vesilesiyle düzenlenen etkinliğe Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı temsilcileri, AB’nin Türkmenistan Büyükelçisi Diego Ruiz Alonso ve Uluslararası Ticareti Destekleme ve İş Politikası Departmanı Başkanı Muhammed Said katıldı.

Neytralnıy Türkmenistan gazetesinin salı günkü haberine göre, Ticaret Bilgi Portalı ithalat, ihracat ve transit işlemleri için gerekli olan 250'den fazla form ve belge türünü (lisans, izin ve sertifikalar) içeren çevrimiçi bir platformdur.

Portalın Türkmenistan’da faaliyete geçmesiyle birlikte beş Orta Asya ülkesi (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan) şeffaf sınır ötesi ticaret operasyonlarına erişim hakkı aldı.

Haberde belirtildiği gibi, dijital ticaret platformu Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı ile ortaklıkta ve Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı’nın (UNCTAD) desteği ile ’Ready4Trade Central Asia’’ projesi kapsamında geliştirildi.

Bu çevrimiçi platform dünyanın yaklaşık 30 ülkesinde kullanılmaktadır. Platform, DTÖ Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşmasının 1.2. Maddesine ve ticaretin kolaylaştırılması ana amacına uyumu teşvik etmektedir.

Website: infotrade.gov.tm

İlgili diğer haberler

Central Asia Gateway, Orta Asya’yı uluslararası pazarlara bağlıyor
Türkmenistan Devlet Başkanı, EİT ülkelerine KOBİ’leri geliştirme davetinde bulundu
Yeni yılda Türkmenistan’da dünyaya gelen ilk bebeğe Arkadag ismi verildi
Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi Kardeş Ülkelerde İlgiyle Takip Edildi
Türk dünyasından gazeteciler ülkelerinin Türkiye ile gelişen ilişkilerini değerlendirdi
Bakan Koca, Türkiye-Azerbaycan Sağlık İş Forumu'na katıldı -2