Şentop: Barış çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel'e aday gösterdim

Şentop: Barış çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel'e aday gösterdim

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Rusya- Ukrayna arasındaki barış çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel barış ödülüne aday gösterdim. Benim bir başvurum var. Başka ülkelerden de başvurular olacak" dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, parlamento muhabirleriyle bir araya geldiği toplantıda, 2022 yılını değerlendirdi. Şentop, erken seçim iddialarıyla ilgili, "Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem Meclis'te hem Cumhurbaşkanlığı'nda var. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum" diye konuştu.

Meclis'teki fezlekeleri de değerlendiren Şentop, "Bunların önemli kısmı milletvekili seçilmeden önceki soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili. Şimdi dokunulmazlığı bir zırh gibi kullanmak suretiyle birtakım suçlardan milletvekillerini korumak üzere yargılanmasını engellemek veya ceza almasını engellemek, milletvekilliğini istismar etmek gibi bir yaklaşım var.

Dosya sayısı bunu ortaya koyuyor.Milletvekillerinin bu tür dosyalarla anılmaması gerekir.Bahsedilen milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması süreci varken meclise devam etmeme durumu var.Anayasa ve iç tüzük bir durum öngörmüş.

Bundan hareketle durum gerçekleşti.Milletvekillerinin bazı hassasiyetler içerisinde olması gerekir" diye konuştu.

İlgili diğer haberler

Asya Parlamenter Asamblesi 3. Genel Kurulu başladı
Şentop'tan APA ülkelerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü için destek çağrısı
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Türkmenistanlı girişimci kadın, hediyelik yılbaşı ürünlerini üretiyor