AGİT Dönem Başkanı Türkmenistan'ı ziyaret edecek

AGİT Dönem Başkanı Türkmenistan'ı ziyaret edecek

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani Orta Asya ülkeleri turuna devam ediyor. Press24.mk sitesi, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı'na atıfta bulunarak, konu ile ilgili haber verdi.

Bu yılın ağustos ayında Özbekistan ve Kazakistan'a yaptığı ziyaretlerin ardından Kırgızistan'a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirecek olan Osmani'nin önümüzdeki hafta da Türkmenistan'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

AGİT Dönem Başkanı, ziyareti sırasında Türkmenistan yönetimi ile ikili işbirliğinin mevcut durumu ve gelecekteki yönelimleri hakkında görüş alışverişinde bulunacakları ve ikili ilişkileri daha da geliştirmenin yollarını ele alacakları görüşmelerde bulunacak.

Bu yılın haziran ayında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Helga Schmid ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında AGİT Genel Sekreteri, AGİT'in küresel barış ve refahın çıkarları doğrultusunda Türkmenistan ile geleneksel ilişkileri daha da geliştirmeye büyük ilgi duyduğunu vurguladı.

İlgili diğer haberler

2024: Türkmenistan ile AGİT, 37 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor
AGİT Genel Sekreteri mart ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek
Aşkabat’ta Türkmenistan-AGİT işbirliğinin ilerletilmesine yönelik uluslararası konferans düzenlenecek
Türkmenistan Devlet Başkanı, AGİT Başkanı Osman Buyar’ı kabul etti
Özbekistan'da "Avrupa Birliği-Orta Asya İşbirliği Konferansı" düzenlendi
Erdoğan'ın katılacağı CICA Zirvesi'nde Asya'da barış ve diyalog için yeni kararlar alınacak